Preseljenje u Hrvatsku

Preseljenje u inozemstvo svakako je važan trenutak u životu, kojem prethode bitne odluke na privatnom i poslovnom planu. Promjenom adrese u neku drugu zemlju, čovjek sam sebi postavlja i cilj stvaranja jednog sasvim novog socijalnog i društvenog okruženja. Iako nam na samu pomisao o preseljenju, prvo na um pada sva birokratska procedura i hrpa dokumenata, zapravo, ako se sve dobro organizira i povjeri stručnim osobama, preseljenje može biti jedno novo lijepo životno iskustvo.

Već dugi niz godina pomažemo talijanskim državljanima u postupku preseljenja u Hrvatsku, prateći ih pri svakom koraku u realizaciji njihovog novog života vam njihove zemlje.

Za razliku od stranih drugih agencija koje nude pakete usluga vezanih za preseljenje stranaca u inozemstvo, Porta marina se zapravo već nalazi na području budućeg preseljenja, pa je tako svojim klijentima na usluzi i nakon što su se za stalno nastanili u Hrvatskoj.

Našim klijentima stalno stojimo na raspolaganju i mogu nas kontaktirati za sva pitanja i bilo koju vrstu potrebe. Naš tim čine stručni suradnici među kojima su tumači i prevoditelji, izvorni govornici talijanskog jezika, agenti u prometu nekretninama, turistički vodiči kao i drugi stručnjaci koji bi našim klijentima zatrebali.

Klijentima koji su se definitivno odlučili za preseljenje u Hrvatsku, na raspolaganju su sve usluge vezane za administrativno i birokratski dio preseljenja, točnije:

  • ishodovanje OIB-a
  • pronalaženje odgovarajuće nekretnine za najam/kupnju te podrška kod sastava i potpisa pripadajućeg ugovora;
  • prijava boravka/prebivališta na hrvatskoj adresi kao i sva potrebna dokumentacija sve do upisa u A.I.R.E. (Registar talijanskih državljana u inozemstvu)
  • otvaranje bankovnog računa;
  • priprema i prijevod dokumentacije potrebne za zahtjev za prijenos obveze plaćanja poreza na mirovinu u Hrvatskoj;
  • prijenos zdravstvene zaštite i odabir obiteljskog liječnika;
  • postupak prijenos automobilskih tablica:
  • kompletna i stalna podrška nakon preseljenja u Hrvatsku.

Umirovljenici koji su ujedno  korisnici talijanskih mirovina INPS-a, imaju na raspolaganju besplatne usluge patronata s kojim surađujemo.

Ako se pitate zašto baš odabrati nas, možda vam u odluci pomognu riječi nekih od naših zadovoljnih klijenata u rubrici „Što klijenti kažu o nama“.