Patronat

Pri sjedištu Porta marine nalazi se Patronat, koji pruža besplatnu podršku i pomoć svim korisnicima talijanskih mirovina koje isplaćuje INPS.

Usluga je prvenstveno usmjerena svim umirovljenicima koji već primaju talijansku mirovinu od INPS-a kao i onima koji još nisu u mirovini, ali su ispunili uvjete za dobivanje mirovine na temelju rada u Italiji. Patronat nudi cijeli niz besplatnih usluga za korisnike, koje obuhvaćaju savjetovanje po pitanju slanja molbi za starosnu mirovinu, prijevremenu mirovinu, obiteljsku mirovinu nadležnom sjedištu INPS-a. Patronat pruža informacije o pravima i novostima po pitanju socijalnog zakonodavstva, pomaže umirovljenicima u ispunjavanju obrazaca RED EST i podnošenju izvješća o inozemnim primanjima INPS-u te ih šalje elektronskim putem. Na zahtjev umirovljenika izdaje potvrde CUD, pomaže im pri utvrđivanju potvrda o životu te pruža niz drugih usluga.

Suradnik Patronata je za pružanje gore navedenih usluga na raspolaganju svakim radnim danom od 09,00 do 14,00 sati na adresi Mihovila Klaića 4, uz prethodnu telefonsku najavu.